can't succes without U...




kota purba TAMBUN....




kedinginan GENTING....




hr ni kami bw anda suma ke genting highland....aku bgn kul5 pg kot utk naik bas p KL bsma si dia....mmg gntuk giler pstu bila naik bas,kna duk asing lak.....ni gara2 ms bli tiket,si dia majuk pstu prob bli tiket,jd mrasa la akibat nyer.....hehehe....mkck duk sblh aku pn xnk keje sama,xnk bg awek aku duk sblh....pns je,sbr jela....smpi pudu,trus bli tiket package utk bas n gondola.....ms naik gondola,si dia takut sgt.....muka pucat je,snyap xckp pn.....hehehe....smpi genting kul10,sejuk sgt2 dgn kabus lg.....musim cuti sek,org rmai sgt....suma pmainan aku naik tp si dia naik roller coaster yg mula2 je pstu jd penonton je tgk aku,si dia ni lemah smgt skit.....aku pn bosan gak naik sorg2 tp pk rugi nyer psl,balun je.....kenangan yg best,kami wt hand wax kt cni.....ni sbg kenangan dtg cni la,best gak wt bnda tu......pstu plg menarik n cuak skali,ms naik roller coaster dragon.....ms tgh naik tu leh hjn lak jd bnda tu xleh grap sgt track dia,jd licin nk naik puncak.....hbs kami basah ms tu,nsb hjn rintik2 je.....bila dh bhnti bnda tu smpi tmpt nyer,lega rs nyer....mmg siot je....hehehehe.......bila dh nk kul7,kami pn beransur utk tggu gondola....kabus makin menebal,kala mlm hr....suasana smakin dingin n sejuk,skali lg si dia membatukan diri krn takut......hehehe....bila dh smpi bwh trus amik bas n p pudu,bli tiket blk kul12......jd smentara tggu blk,p merayap kt KL dlu....aku ajak si dia p mid valley,lapar kot jd tgk pe leh melantak kt cna nti....hehehe....ni 1st time aku jln2 KL n naik monorail dgn si dia.....bila smpi mid je,trus p mc donald.....aku trus grap big mac utk mgisi perut yg dh mencanak lapar nyer,si dia seperti biasa mc chicken la....ms kt mid,si dia angin melintang lak mgkn sbb dh penat n lemau je bdn nie.....
mn tidak nyer,xmndi kn n masing2 dh buchuk....hehehe...bila dh kul10,kami p pudu utk tggu bas pstu pulang ke ipoh.....journey nie mmg penat secara tersurat tp tersirat nyer,amat seronok n kenangan yg manis....kami p pd 261106....

cinta TEH & STRAWBERRY




teh dan strawberry telah membuatkan kami sampai ke tempat nie...cameron highland...mmg sejuk suasana di atas nie, kami pn leh xbw sweater...seronok sgt dpt jln2 di ladang teh n strawberry...sempat juga g rose valley dan tempat madu...mmg penat nk sampai cni, dgn jln yang berbukit n berliku...hehehe..da psr mlm lak kt atas nie, sempat gak bli buah2, kaktus, bunga2 n mkn strawberry coklat...mmg sdp, rs skali mmg nk lg la...hehehe...mgkn len kli leh p lg cameron nie, dh lm x p cni...ms si dia da kt ipoh dlu, kerap juga 2-3 kali daki cni....hehehe... tgh bercinta, suma sanggup diharungi....ahaks...mula2 kami p cameron pd 191106....

penang PULAU mutiara........




ni pic kami p jln2 kt penang....mula2 p tu mmg sesat pn da, nk cri bukit bendera....tp alhmdulillah suma ok....tp skrg nie, penang tu cm umah sdri....dh byk kli p cna, smpi dh hafal suma jln nyer....hehehe...asal nk shoping ja, p penang....queensbay, gurney mmg tmpt shoping la....pasembor pdg kota mmg best, wajib p mkn kalo p cna la....hehehe..tp penang jam slalu, tu yg aku xbape suka....pe2 pn penang mmg best, enjoy.....1st time p penang pd 070606....

RaYa '09


hari raya thn nie mmg best bg aku sbb dpt blk raya sm2 dgn si dia...aku amik dia kt arau pstu hntr blk ke umh dia,aku pn blk ipoh gak cm org dh khwn lak blk sm2 kn....raya thn nie famili aku wrna coklat,famili si dia merah...pd raya ke-6 (250909) aku dtg braya umah si dia dgn famili akak aku n makcik aku...ni kli ke-4 aku dtg braya umah dia,parents aku pn pnh dtg gak... bkn dtg sje tp jmpe parents dia,tgk n bncg pe2 yg ptut...kire parents kami dh bersua la,ckup jmpe skali raya je....tp byk2 kli aku p braya umah si dia,raya nie plg best....ms aku dtg raya nie,si dia pkai bj kurung wrna itam....mmg cntk n benar kata org 'hitan itu menawan'.hehehe.. mula2 dlu parents dia cm biasa2 je tp skrg dh leh sembang n nmpk greenlight dr parents dia...mak dia pn dh tau nma aku,aku pn terkejut ms mak dia sebut 'anas'....mmg si dia xpnh cite pe2 kt parents dia cuma biasa2 je,parents dia pn xtye sgt tp ps jmpe raya nie,mcm2 parents dia tye psl aku.... suma nyer bnda baik n bgus utk hbgan kami,rs cm dh dpt restu je....aku pn happy dgn perkara tu....dpt mkn bhun tomyam kt umah si dia,mmg sdp tau...si dia yg letak lak,lg sdp la rs nyer...aku mmg sje xmkn hr tu,dr pg kot.....bila mkn kt umh si dia,siap bertambah 2x lg tp ngt nk ke-3 lak,segan nyer...hehehe...so raya nie mmg byk perkara best n rahmat wt aku...alhamdulillah...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN DR KAMI BERDUA...

sOuNd Of NaTuRe




ms nie kami p jln2 kt taiping lak....sje jln2 weekend kn...kami pn p zoo taiping,jln2 tgk flora n fauna....hr pns gak la,tu yg pnt smpi haus rs nyer jd perkena aiskrim la....tp bli 1 je,si dia xlarat nk mkn sorg2 nti lgpn nk romantik la kata kn...hehehehe...sdp aiskrim tu,prisa vanila.... org pn rmai gak....kami jln kaki je,xnk naik train pn....bila dh hbs jln2 kt zoo,kami pn p lepak2 kt bukit larut.....nk rehatkan kaki yg pnt bjln td smbl tgk lake view....tp pns xsmpi ke ptg,hjn ditgh hr nmpk nyer....mula2 tegar duk lpk je wlupn dh guruh...tp xsngka,hjn trun lebat dgn cpt nyer....ms tu bru kelam kabut bgn n blari.....tp basah kuyup gak,hbs lencun 1 badan....sbr jela, nie pgalamn jln2 yg plg dasat skali.....pada 030606....tp nk wt cmne,tu suma memori indah bersama si dia....hehehehe

holiday in the sun






























nie pic kami ms p jln2 kn teluk batik....ms tu mmg bosan duk kt ipoh,xtau nk wtpe n nk p mn lg dh....asyik tgk kota je tp dgn tiba2, idea ni melintas kt pala aku....aku pn ajak la si dia p teluk batik...lepak2 tgk pantai n hayati pmandangan laut kn...asyik hirup udara kotor kota je, kli ni hirup udara segar laut yg sempoi2 bhasa lak...bg bersih peparu ni,dh kotor dgn udara di kota je... hehehe...si dia pn stuju je,leh lyn romantik kata nyer...hehehehe...org rmai gak ms nie,ms cuti sekolah kn...kami xmndi pn, dtg mmg dgn 1 tujuan je iaitu lepak2 n snap pic la....muka pn muda belia je ms nie,kalo xsilap aku jln2 nie pd 080606....best rs nyer dpt lepak tepi pantai dgn si dia, mmg release tension n tenang je....ms ondwy blk,kami p lumut lak...sje tgk prubahn kt lumut ms tu,dh da mcm2 pembangunan la.....kire lumut dh smakin menarik n cantik....bila dh puas jln2, kami pn pulang semula ke ipoh...

MALUNYER SAYA!!!

hahaha..malu kot...
si dia ni saja jer tau...msa tu mula2 declare..dahla buat aku terkejut pastu dgn bunga, present lagi..
mula2 tu "apa yg dia cuba lakukan ni..".rasa takut pun ada.tapi cool.aleh2 nak declare rupanya..hai seronok,happy,best,sedih,terharu,sumer ader masa tu..
tak tau nak ckp apa...yg penting sekali aku cukup berterima kasih pada si dia atas semua yg dia dah lakukan masa tu..
siap libatkan adik dia lagi...thanx epoi bawakan bunga!!hihih..
terima kasih abang untuk segala2nya...
I'M HAPPY WITH YOU UNTIL NOW!!!

behind the scene...

video

video nie dgn xmalu nyer n bngga aku upload....hrp si dia pn sporting,kata blog kite bsama kn....
nie video ms aku declare dgn si dia...aku dh plan baik,mcm2 aku pk spaya hr ni jd hr plg bmakna dlm hdp kami.....sblm p tmpt nie,kami kuar jln2 n tgk wyg....pstu aku ajak si dia p 1 place n dia cm takut n was-was je (mmg aku nk si dia rs cmtu)....hehehehe....aku bw si dia ke "Restoran Krom Luang"....nie restoran ala thai n ssuai for declare place sbb suasana romantik.....bila dh kt dlm restoran tu,aku pn mulakn plan la...aku bg si dia sejambak bunga n adiah sbg tanda permulaan hbgn kami....si dia terkejut n (tgkla sdri video tu ek)....tanggal 161205 termeterailah cinta kami bersama.....aku xkn lupa saat2 indah nie....mmg rs sronok n epi sgt......"seperti dunia ana yg punya"......hehehehehe...I LOVE U SO MUCH!!!!!

Eternal Sunshine of the Spotless Mind...



nie pic ms mula2 kami berkawan....ms nie x declare lg,dlm process nk ayat la....bkn sng nk dpt, kna plan2 kayuk n adjust...bak kata pepatah "ssh nk dpt mmg ssh nk lpskn nyer"...
1st place kami kuar mkn sm2 kt restoran jln kuale....ms tu masing2 malu tp konon wt cool...
dlm ati jantung berdegup,muka berpeluh kot....nie 1st time dlm hdp aku ayat ppuan face to face....mmg cuak,takut kna reject kn...malu aku nti...aku jmpe si dia ms kuar rmai2 dgn kwn2 n dia pn dgn shbt nyer.....ms lepak sm2 tu,aku mmg dh usha si dia,cm da chemistry lak rs... hehehehe...mn xnyer,hari lahir sm 11 cuma bln si dia 10 n aku 11 tp aku stahun lbh awl dr dia....
ms nie aku try attract dia,sm2 tukar no phone...blk umh aku dh gila bayang...nie cite cmne aku knl si dia...

Sharing Is Caring

erm...baru jer nak share good news ni kat SI DIA,tapi SI DIA takleh nak online plak..
line tak cukup kuat katanya...
takperlar...
lain kali jerlar...
huhuhu...
tapi bila bgtau blog name,DIA cakap "laaa..ingtkan blog kita bersama..."
hai...nantilar kita letak event bersama..
tu nama blog jer..
but this blog still ours.dont worry,be happy..
you also can be as administrator maaa...i will give the password to you also...hehehe..
addition memo: anybody can leave your comments, suggestion, article or anything in this blog...
thank you...
sekian,yaty...

permulaan hidupku...


RoDa2 KeHiDuPAn...

erm...salam perkenalan diucapkan...

hari ini tanggal 02092009,telah tertubuhnya blog yang bernama My Life Your Life Our Life...
erm macam2 nak cerita kat cni...
so nak kena ader tajuk utk setiap hari so blog ni takkan jadi bosan jer kan...
objektif blog ni ditubuhkan, utk menceritakan kisah hidup aku, kawan2 sekeliling, family, org tersayang dan segala macam yang sedang ,telah dan yang akan berlaku(yg masih dalam perancangan lar).
so utk hari first ni, hari ni macam2 dah yang berlaku...
aku dah tempuh macam2 utk hari ni.
so, esok aku akan mulakan hidup dengan lebih bermakna lagi...
sekian,yaty....